Bio

Korte biografie

Ronald Verburg is als kind al druk bezig met muziek. Zo luistert hij veel naar diverse radiostations en maakt hij zelf ook zogenaamde radioprogrammaatjes met een radio-cassetterecorder.
Zijn eerste echte eigen radio ervaringen doet hij half jaren ‘80 op bij de ziekenomroep Radio Walcheren in de toenmalige beide Walcherse ziekenhuizen. Op zondagmorgen presenteert Ronald een klassiek radioprogramma, later is hij een van de vaste presentatoren van het vrijdagavondprogramma ‘Spotlight’ met actueel nieuws, gasten en verzoekjes.

Ronald Verburg, voice-over, betaalbare voice-over, inspreken teksten, narration, presentator
Presentatie de Muziekmiddag bij Omroep Zeeland

Met de komst van de regionale omroep solliciteert hij bij Omroep Zeeland. Dit wordt een afwijzing bij gebrek aan journalistieke ervaring. Maar in oktober 1990 wordt hij onverwachts gebeld en in november 1990 gaat hij aan de slag als freelance sportverslaggever bij de omroep.
Het werk als verslaggever met zware bandrecorders, reportofoons, het knippen en plakken en heen en weer racen heeft niet direct zijn voorkeur. Als in mei 1991 de toenmalige Ronde van Midden Zeeland door Omroep Zeeland rechtstreeks wordt uitgezonden, zit hij voor het eerst achter de regionale presentatiemicrofoon.

Vanaf dan volgen vele weekenden waarin Ronald de sportprogramma’s van Omroep Zeeland presenteert. Enkele jaren later is hij ook de vaste presentator van het wekelijkse verzoekplatenprogramma “Gefeliciteerd”, later wordt hij opgevolgd door Jeroen Nieuwenhuize.

Sinds half jaren ‘90 wordt Ronald Verburg zijn stem ook gebruikt als station-voice bij Omroep Zeeland.

Met het stoppen van de wekelijkse sportuitzendingen in het weekend op de radio, presenteert Ronald enkele jaren gemiddeld twee weekenden per maand de nieuwsuitzendingen op de radio.
Tijdens grote sportevenementen (ZLM Tour, Kustmarathon, Marathon Zeeuws-Vlaanderen, etc) zit Ronald met regelmaat voor de presentatiemicrofoon tijdens de speciale sportuitzendingen op de radio. In 2012 stopt voor Ronald het presenteren van de nieuwsuitzendingen in het weekend. Hij wordt de vaste invaller voor de muziekprogramma’s op de radio.

Eind 2014 start Ronald zijn eigen bedrijfje voor het inspreken van jingles, commercials en (bedrijfs-)films Ronald Verburg Media.

Sinds september 2014 is Ronald dagelijks op werkdagen te horen bij Omroep Zeeland van 13:00 tot 16:00 uur. In november 2014 wordt zijn stem wederom gebruikt voor het nieuwe vormgevingspakket van Omroep Zeeland gemaakt door Top Format.

Vanaf 7 februari 2015 start een nieuwe programmering met de nieuwe vormgeving van Top Format. Vanaf die datum is Ronald Verburg weer één van de vaste presentatoren op de radio. Ronald verhuist van de doordeweekse uitzendingen naar het weekend en presenteert elke zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur en zondag van 14:00 tot 17:00 uur de Muziekmiddag bij Omroep Zeeland. Dit jaar werkt hij 31 jaar bij Omroep Zeeland.

In januari 2021 wordt bij Top Format in Haarlem opnieuw een basis gelegd voor een pakket nieuwe radiojingles voor Omroep Zeeland. Wanneer deze te horen zijn bij Omroep Zeeland is nu nog onduidelijk.